Eko hračky Noonoo

Zajímavé hračky pro kojence a batolata vytváří firma Tink Noonoo, která má své sídlo ve Velké Británii a továrnu od roku 2005 ve Vietnamu. Její filosofie je založená na ekologickém myšlení, čistých, nebarvených bio textiliích a na hračce jako předmětu určenému k mazlení. Hračky jsou vyrobeny z měkké vlněné plsti (dají se prát v pračce) a jsou doplněny jemnou výšivkou s obrázky, které nakreslily sami děti. Tvary hracích deček jsou nepravidelné a bohatě členěny dílky, prošitými barevnými nitěmi. Jde o velmi zajímavý přístup k hračce jako takové. Barevnost je úplně potlačena, přesto svými strukturami hračka dokáže dítě zaujmout a zabavit.








Komentáře

  1. Břichopásku, děkuji. Waldorfská pedagogika nám navždy změnila pohled na tvoření pro děti z vlny. Jsem ráda, že jsi uvedla tyto nádherné, živelně inspirativní, ale zároveň velmi klidné a svou prostotou a jednoduchostí vlídné hračky. Jaj, čistá vlněná něžnost a eco jako hrom:D

    OdpovědětVymazat
  2. Rounien, jsem ráda, že se líbí...tyhle jsou zvláštní svou jednoduchostí, abstrakcí a strukturami. To se pozná se rounařka...:-))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat