Lori Nichols a žaludy

Americká ilustrátorka Lori Nichols šije drobná zvířátka, kterým místo očí nasazuje čepičky od žaludů. Žaludy sbírá cestou do školy své dcery. Autorka upozorňuje, že nejde o hračky pro malé děti, ale já myslím, že tahle rozverná zvířena nenechá žádné dítě bez patřičné odezvy. Zvířátka jsou šitá z vlněných tkanin a výtvarná zkratka nezapře ilustrátora. Čím to je, že nejpůvabnější hračky dělají právě ilustrátoři? :-)












Komentáře

  1. Maruško, zase jsi mne po ráno potěšila! To jsou krásná zvířátka. Zrovna včera jsem myslela na to, kolik ilustrátorů vyrábí hračky a že valstně vždycky se mi ty hračky líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to vrtá hlavou už delší dobu a mám z toho radost, že ilustrátoři relaxují právě nad kousky hadříků, protože to je pak radost pohledět. Ilustrátoři totiž vnímají jinak tvar hračky a co jsem zatím viděla, opravdu vždycky bylo nač koukat.

    OdpovědětVymazat
  3. No já myslím, že veština ani nemyslí na to, jestli je to hračka jako taková ( jak moc vydrží nějakou zátěž atd.) ale přenáší svůj plošný svět do prostoru :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se líbí, jak ta zvířátka vypadají úplně jednoduše, žádný složitý střih, a přitom hned poznáš, jaké zvíře to je a jakou má náladu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat