Musahar



Termín musahar označuje lidi v té nejspodnější vrstvě hinduistické společnosti, něco jako "krysař", tedy člověk, kterého se každý straní. Ženy nemají žádné pracovní možnosti a žijí ve velké bídě, často týrané vlastními muži. To se rozhodly změnit 2 Dánky, Anne Mette Nordfalk a Karen Bagge, které si vybraly jednu komunitu na jihu Nepálu, kde otevřely dílnu právě pro tyto dívky a ženy. Ručně šijí dekorativní polštáře a deky, čímž si nejen vydělají na to nejnutnější, ale také se jim zvedne seběvědomí a mohou svým dětem dopřát trochu lepší budoucnost než je ta jejich.















Komentáře

  1. Výrobky vypadají moc hezky. Víte co mě vždycky znovu a znovu zarazí? Ty ženy mají z našeho pohledu hrozný život a přitom se smějí a vypadají spokojeně. My žijeme v dostatku a stejně se všichni mračí a nadávají..

    OdpovědětVymazat
  2. perfektní! já to říkám pořád, že ty skandinávské ženy jsou obdivuhodné, asi to bude tím, že žijí ve vyspělých státech, které se o svůj lid skutečně starají, mají většinou minimálně 3 děti, tíhnout k nekonzumnímu stylu života, žijí v nádherné přírodě, to se to potom jinak přemýšlí o světě a lidech kolem nás, fandím jim

    OdpovědětVymazat
  3. Já bezmezně obdivuji odvahu a vytrvalost těch Dánek, protože ženy z té oblasti nemají potřebnou zručnost, vše se musí naučit a práce je to velmi zdlouhavá. Kdysi jsem poznala Indy a Pakistánce a bylo to jako pracovat s dětmi. Čas nehrál žádnou roli :-)

    Jinak je pravda, že jejich tvrdý život jim dává jiný pohled na život a na utrpení a jsou nesmírně statečné v nesení svého kříže. Takže za takovouhle příležitost jsou velmi vděčné a mají opravdu důvod k radosti.

    OdpovědětVymazat
  4. I bookmarked these too this week :) and I'm really looking forward to seeing their nrew collection.

    OdpovědětVymazat
  5. Beautiful colors, things and people!:)))

    OdpovědětVymazat
  6. To je vynikající projekt a navíc vytvářejí moderní pěkné věci, zvlášť barevnost se mi moc líbí.
    Jak píše QualityDesign výše, tady se opravdu nikdo takhle nesměje, jen malé děti...

    OdpovědětVymazat
  7. páči sa mi to. nápad aj tie vecičky..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat