Soto softies

Maritza Soto šije z vlněných plstí a bavlněných látek prstové maňásky a měkká zvířátka. Dnes už mají její práce jasný rukopis, o který se postaral typizovaný střih se vsazenýma očkama. Líbí se mi kombinace filcu a dekorovaných látek i čisté provedení, i když stále moc nevěřím dlouhodobé životnosti hračky šité z filcu. Máte s nimi zkušenosti? Přečkala nějaká filcová hračka vaše dětství?





Komentáře

  1. V dlouhou životnost hraček šitých z filcu také nevěřím. Možná jen v případě, že bude hračka dlouhá desetiletí sedět v klidu někde na poličce:-) Stálý tlak dětských prstíků, ohmatávání, tahání za ouško atd. ji dle mého názoru poznamená mnohem více než zvířátko šité z bavlny např.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám s filcovými hračkami zkušenost dobrou. Dokud si s nimi děti hrají, je to v pohodě, žádná utržená ouška a pod. jsme neměli. Ale jak to sedí někde v košíku nebo ve skříňce, přijdou moli.

    OdpovědětVymazat
  3. Lenko, tak to jsem ráda za tvou reakci. Celofilcovou hračku jsem nikdy neměla, takže to nemůžu posoudit. Mám doma starého látkového medvěda z dětství, který má filcový čumák a ten kupodivu celkem dobře stále slouží, trochu zfuflikoval, ale jinak dobrý. Spíš jsem se obávala údržby takové filcové hračky.

    OdpovědětVymazat
  4. No, Maruško, maximální údržba bylo vyluxování, i když si myslím, že šetrné ruční vyprání a vymačkání v ručníku by filc také snesl.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat