Hračky Plantoys

Společnost Plantoys byla založena celkem nedávno, v roce 1981 v Thajsku a krátce po rozšíření své výroby se zaměřila na tzv. zelený program - aby výroba byla co nejšetrnější k životnímu prostředí (využití kaučukovníku, netoxických barev, recyklovaných obalů, místo chemického inkoustu se používá sója, dřevěný odpad z hraček je využit jako biomasa apod.). K výrobě se používá dřevo starých stromů kaučukovníků, které jsou určeny k likvidaci (na spalování), protože už nevydávají potřebné kaučukové mléko.

Design dřevěných hraček je čistý, moderní, mechanika chytrá, zábavná a zároveň vzdělávací nebo rozvíjející zručnost dítěte. Hračky získaly mnohá ocenění nejen odborníků po celém světě. Plantoys jsou držitelem thajské zelené ekoznačky.


lesy kaučukovníků a pohled do výrobny



Jedna z nejznámějších hraček značky Plantoys...tančící krokodýl. Při jízdě se tělo vlní a díly klapou o sebe. Vpravo obrázek ze zkušebny.



Moc se mi líbí hračky pro kluky - vozidla mají hezkou výtvarnou zkratku, některá jsou skládací pro malé kutily. A pro ty nejmenší jsou upraveny na učení základních tvarů a barev.






Balanční kaktus, vtipná didaktická hračka pro rozvoj jemné motoriky. A hýbací psík.



Hračky, na kterých se učí děti základní tvary a barvy.




kuličková dráha a mobilní lachtan

A něco pro holky... domečky pro panenky, kuchyňky a další doplňky pro malé hospodyňky. Vše ve vkusném dřevěném provedení.




kuchyňka a zahrádka

Plantoys vyrábí také různá šlapací vozítka, odrážedla a houpadla.



odrážedlo s aktivitami


houpací koník a chodící slon

V nabídce mají taky dřevěné hudební nástroje.



Celou aktuální nabídku můžete vidět na jejich domovských stránkách, kde jsou k vidění také fotky z provozu a další povídání o tom, jak se společnost snaží starat nejen o své zaměstnance, ale i tam, kde je potřeba (např. při různých katastrofách a živelných pohromách).

Komentáře