Hračky z Jizerských hor

These toys made of beech wood Jan Hořovský and he use the wood from the trees in the mountains where he lives. Toys have mechanical funny and modern design element.

Dnes vám představím autorské dřevěné hračky, které vyrábí náš přítel Honza Hořovský. Jsou to bezvadné mechanické hračky z tvrdého bukového dřeva, které se těží v Jizerských horách, kde Honza bydlí (konkrétně v Lázních Libverda). Hračky jsou nebarvené, nelakované, povrchově ošetřené pouze včelím voskem. Tvary jsou jednoduché a pro děti snadno zapamatovatelné. V podstatě jde o tradiční hračky, které však mají moderní svěží design. Velmi často jsou založeny na vtipném, promyšleném mechanickém prvku, který hračce zajistí neomrzitelnost u malých i velkých hráčů. Vedle hraček pro malé děti vytváří také hrací předměty pro starší i dospělé (pexesa, domina, věže). Hračky můžete pořídit hlavně na jarmarcích, které s oblibou téměř celý rok objíždí.


traktůrek pro kluky a kloubová ještěrka


mechanické hračky: při jízdě se slonovi hýbou uši a vrtulníku se točí vrtule



při jízdě po zemi se hrochovi a rybce otevírá tlama


veselý cyklista - tahací hračka s rolničkou, a cvičenec


šněrovací koníček a jednoduchý koník na kolečkách


klasická káča


dřevěné domino v dárkové věži-kazetě a provlíkačky

Komentáře

  1. U dobrogo čeloveka dobrye igruški. Dve moich dočeri igrali derevjannymi igruškami uvažaemogo pana Jana Hořovskogo. Valerij Moiseev.

    OdpovědětVymazat
  2. Daniela Neumanová29. listopadu 2010 v 14:41

    Máme pár hraček od Honzy a děti si s nimi dodnes hrají. Veselý cyklista byl dárek pro mého partnera, který ocenily děti tak, že dnes už z něj máme bohužel jenom torzo a vodící tyč. Hračky báječné. Tímto prosím tlumočte Honzovi mé pozdravy.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat