Legendární Igráček opět na scéně

Czech legendary plastic doll Igráček was an alternative figurines Playmobil ... In socialist Czechoslovakia was very successful and popular in the years 1977-1990. Now comes in new redesign.

Kdo by neznal Igráčka? Snad jen ti, kterým je dnes pod třicet let, ostatní určitě alespoň jednoho panáčka doma měli. Český fenomén se v mírném redesignu opět objevil na českém trhu.


Igráčci ze 70.let 20.století



zdravotnice v novém redesignu


starý policista (příslušník SNB) a dnešní policista


kuchařka včera a dnes

Panáček Igráček vznikl v roce 1977. Je to jednoduchá plastová postavička s hýbacími končetinami a hlavou, který se navíc dal celý rozebrat. Igráček byl alternativou postaviček Playmobil, které v tehdejším socialistickém Československu nebyly vůbec k sehnání. Igráček se vyráběl v mnoha variantách lidských profesí (doktor, hasič, policista, zedník ad.) nebo se zvířátky. Součástí figurky byly různé doplňky, kufříky, pracovní nářadí atd. Igráčka vyráběla firma IGRA a návrháři byli Jiří Kalina a Marie Krejchová. Na redesignu se podílel spolu s J.Kalinou mladý designér Miloš Hába.
Video z výroby zde.



Igráček je dnes vybavený skvělým přenosným kufříkem, který po otevření slouží jako pracovní prostředí dané profese, kterou panáček představuje. Co myslíte, získá Igráček znovu svou velkou popularitu po boku jiných hraček, dostupných na našem trhu? Moc bych mu to přála.



Jen pro srovnání: takhle vypadají produkty značky Playmobil:

Komentáře

  1. Už jsem koupila vnukovi autíčko servis s opravářem a policistu.Doma už má kuchaře s celým příslušenstvím a doufám,že hračky zaujmou a budeme dokupovat další..:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mám doma opraváře nového i starého z původní edice a taky igráčka s domíchávačem na beton :-) a staré cestáře. Z nových bych rád nového policistu. Jsou to obecně perfektní hračky pro kluky i holky

    OdpovědětVymazat
  3. Stará dobrá klasika :-) Máme hasiče, policistu, doktora a vzhledem k aktuální situaci nutně potřebujeme jakéhokoliv Igráčka s rouškou :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat