Hadérková Apolline v Paříži

Tyhle hadérkové panenky a zvířátka začaly vznikat po narození 2 dcer jejich autorky. Líbí se mi kombinování látek, vzorů, barev a materiálů a celé výtvarné řešení ve stylu podomácku šitých panenek. Ateliér spolupracuje s dílnou na Madagaskaru, všechny vytvořené korpusy jsou pak dokončeny v pařížském studiu a doplněny ruční výšivkou. Vedle panenek a hraček pro děti vytváří Apolline také dekorativní doplňky do bytů a dětských pokojů.








Komentáře

  1. Jéé, ty mi děláš radost. Zase moje oblíbenkyně.Jak to má nádech zašlého, tak jsemcelá vedle :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Paní má úžasně vytvořené stránky...kéž bych tohle uměla, ale ty její hračky by podle mého zasloužily větší kus práce. Připadají mi šité horkou jehlou, vytřepané nitě, pokroucené švy a halabala nesouměrné výšivky. Někdy žasnu nad podobně odvedenou prací na fleru, ale v Paříži bych čekala perfektně odvedené řemeslo. Snad nejsem moc kritická, ale takhle to prostě vidím já. Iveta-luckyna

    OdpovědětVymazat
  3. Luckyno, já bych řekla, že to jsou panenky spíše pro dospěláky, takové sběratelské...jinak to jako řemeslník, kterého tahle práce živí, vidím podobně...na hraní pro děti to musí být "pinktlich" :-)...ale nemůžu si pomoci, mám pro tyhle halabala hračky slabost :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si myslím, že to je výtvarný záměr a kdyby tyhle hradčky byly dokonale provedené, absolutně ztratí ducha. Vždycky je poznat, kdy se jedná o neschopnost odvést lepší práci a kdy jde o záměr. Je to stejné jako se stylizací v kresbě. Ten kdo je vykreslený, může si dovolit neumělou stylizaci a má to švih, na rozdíl od toho, kde kreslit neumí.

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych sem ani nedávala hračky od nedbalců :-)... Snažím se o pestrý výběr... od takovýchto autorských prací až po designové značky. V záloze toho mám hafo, přijde si na své každý, výtvarník s duší rozevlátou i člověk s citem pro poctivou práci. Já stojím někde uprostřed a je mi tam fajn :-) A vážím si vašich reakcí.

    OdpovědětVymazat
  6. A tak to má být :-D Uprostřed se asi potkáme... Mávám

    OdpovědětVymazat
  7. Tak už to tu čtu... mně se taky takové věcičky líbí, i když já bych je ještě trochu přičísla. Já tu nedbalost neumím, ale taky se mi líbí. A nejvíc se mi zamlouvá oslík.

    Maruško, já myslím, že ty to umíš tak akorát ;-).

    OdpovědětVymazat
  8. Tak už to mám! Já totiž nejsem žádný výtvarník, by ani umělec. Prostě obyčejná švadlenka, co měla čtyři roky na škole skvělého a náročného učitele na technologii výroby. Moje oko trpí, i když uznávám, že přičíslé by tyto hračky nebyly takové. Vzdávám se. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat