Maňásci Heleny Hejdukové a Anny Heidingerové

Výtvarníků, kteří se věnují hračce nebo vytvořili nějaké zajímavé kolekce hracích předmětů, je u nás hodně, ale kupodivu často jim chybí internetová prezentace, kam by mohl zájemce nahlédnout, příp. hračku pořídit. Takovou výtvarnicí je i Anna Heidingerová, členka Asociace hračka UVU, jejíž maňásky je možné zakoupit pouze přímo od ní (tel.č. 732 561 580) nebo na jarmarcích či výstavách. Jelikož jsme je svého času krátce prodávali v našem eshopu, máme jich pár zdokumentovaných a rádi vám tyhle příjemné maňásky ukážeme.

Anna Heidingerová původně vystudovala obor paličkované krajky a výšivky a poté pracovala v příbramském Hamiru, tradičním výrobci plyšových hraček. V roce 1990 se osamostanila a začala vytvářet své měkké maňásky, kteří jsou svým řešením ideální pro děti předškolního věku a pro děti handicapované. Maňásci mají zvláštně řešené nohy, se kterými se dají hrát vtipné kreace.



Originálně je vyřešená čelist vlka...zuby jsou ze zipu.







Dovolím si zmínit ještě další českou výtvarnici, která se věnuje šití textilních maňásků. Helena Hejduková, členka Asociace hračka UVU, se věnuje vedle klasických, měkce cpaných maňásků v jednoduchém a milém řešení také práci pro divadlo, tvorbě maskotů a textilních loutek na zakázku. Její práce si můžete prohlédnout na domovských stránkách.





Komentáře

  1. Dobrý den,

    měla bych zájem o několik maňásků v tvorby Anny H., asi před měsícem jsem viděla Vaši práci na Hradě Zvíkov, kde jsem si opsala Vaše jméno, velice mmě tam zaujaly maňásci, které jsem bohužel nenašla na těchto stránkách... Prosím pokud máte nějakou nabídka, měla bych veliký zájem plus cenu. Moje e-mailová adresa je shilly@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. 732 561 580 snad to nekomu pomuze. Od pani Heidingerové máme maňáska a je nezničitelný.... ted jsem u ni objednala dalsi dva pro kamaradciny deti

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za kontakt, ráda ho doplním.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat