Dřevěné hračky waldrofského typu

Výrobců, kteří se orientují na hračky waldorfského typu, je mnoho, já zmíním konkrétně známou německou firmu Grimm´s (původně Spiel und Holz Design) . Jedná se o německou firmu, která funguje od roku 1978. K výrobě hraček používá masivní dřevo (olše, lípa, javor, třešeň), kvalitní certifikované barvy a přírodní oleje.

Pro waldorfské hračky je typické dvojí řešení: buď se hračka ponechá v přírodním nebarveném stavu (povrch je ošetřen pouze voskem nebo olejem) nebo se jednotlivé díly barví do základních barev duhy.



Waldorfské hračky jsou ceněné pro svou pedagogickou hodnotu. Mají jednoduché tvary, které u dětí probouzejí kreativitu. Mnohadílné hračky a stavebnice jsou nekonečně variabilní - např. tvary oblíbené duhy se dají použít jako mosty nebo tunely pro auta, jako postýlky pro panenky nebo ploty pro zvířátka...
















hračky pro nejmenší




skládačky pro malé i zdatnější děti

Koho z té duhové smrště nerozbolely oči, můžete si prohlédnout komplet nabídku na domovských příp. na českých stránkách.

Komentáře

  1. Tady je všude ták krásně barevno. Občas musím sama sebe krotit. Ještě ne, až bude pro koho ;o). Celý blog je moc pěkný, zajímavý ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat