Interactive toys Alma design

Alma design is company that was founded in 1986 and focused on educational toys of fabric. The art trail behind my taste, but their interactive and didactic value is great.

Alma design je společnost, která byla založena v roce 1986 a zaměřila se na výchovně vzdělávací hračky z textilu. Na můj vkus výtvarně pokulhávají, ale jelikož je jejich interaktivní a didaktická hodnota veliká, dovolím si tuhle značku zmínit.

Výrobek, který zaujal mou pozornost, že jsem si značku uložila do svých poznámek, byla kapsičková babička. Líbilo se mi její výtvarné řešení i motiv ukládání zvířátek do pusy. Až nedávno jsem zjistila, že do těla babičky se dá vložit kazeta s nahrávkou v Americe legendární písničky o stařence, která spolkla mouchu a postupně další zvířátka. Což mi teď připomíná našeho Otesánka s tím rozdílem, že u této verze jde spíše o legrační hříču a u našeho Otesánka o moralitu.



Varianta hrací babičky: dědek, který hraje písničku "Knick Knack Paddiwack, dejte svému psovi kost". Nad hračkou si děti procvičují rytmiku, opakování a čísla.

Nabídka Alma designu je široká: mají velké množství textilních knížek nebo tabulí pro nácvik jemné motoriky, pro nácvik čísel, barev, písmenek. Většina herních produktů má díly na suchý zip, takže dětem umožňuje hravou formou učení základních dovedností. Vedle těchto naučných hraček mají i různé herní sety pro holčičky (piknikové sady s příslušenstvím), profesní sety (doktorský kufřík apod.) a další hrací domečky se zvířátky, rozvíjející známé motivy pohádek nebo biblických událostí.













dědova taška a babiččina peněženka


piknikový set skládací


židovská abeceda a set pro šabat se svíčkami, pohárem i chlebem challah

Komentáře

  1. Líbí se mi dědova taška a šabatový set :)

    Marie, jakou máš osobní zkušenost s didaktickými hračkami ? Didaktičnost je často požadována, ale moje děti takové hračky nikdy nebavily...

    OdpovědětVymazat
  2. S tím šabatovým setem jsem si na tebe vzpoměla :-)

    U nás se osvědčily didaktické prvky, pokud byly tak akorát do ruky, když nebyla věc moc velká (jako jsou třeba některé značkové hračky). Každou to bavilo jinak intenzivně, ale v podstatě to fungovalo nejvíc, když jsem si hrála s nima. Pak ale dokázaly zase hru rozvíjet sami. Myslím, že nejvíc to osloví děti kolem toho 3.roku, jsou už dost zručné a taky ještě nevyžadují takovou tu okopírovanou realitu dospěláků. Ale nasadila jsi mi brouka do hlavy...:-))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat